Delo za faks, crknjen računalnik in svečnik.

Kot da delo za šolo že samo po sebi ne bi bilo zadosti težko obvladovati in usklajevati z blogom, se je moj predragi računalnik oz. disk odločil, da mi tudi tokrat tik pred izpitnim obdobjem po domače povedano crkne. -.-
To je gospod računalnik naredil že v prvem semestru in mi že takrat povzročil nemalo preglavic, zaradi katerih nisem mogla opravljati dveh izpitov, ki me čakata v prihajajočem mesecu poleg drugih, tekočih izpitov.
Očitno noče, da naredim letnik! :D
Haha, šala mala.
Jezi me, da sem imela pripravljeno prisrčno nagradno igro oziroma giveaway z vsemi slikami, ki bi jih priložila, pa so te zdaj na žalost za vedno izgubljene. :/
Zato bom še enkrat pofotkala stvari, ki jih želim priložiti ter naredila dve različni nagradni igri, oziroma givewaya!!
Obe bosta objavljeni v prihajajočih dneh ( razen če mi spet ne crkne računalnik :O ), zato spremljajte moj blog, kajti darilca so res luštna! :)

Za "potešitev" radovednosti kaj sem počela v tem času, ko nisem bila aktivna na blogu, prilagam  opis projekta ter fotografije izdelka, ki sva ga z sošolko izdelale pri predmetu Oblikovanje in tehnologije kovinskih izdelkov. 

FEEDING THE PLANET :  LUČ ŽIVLJENJA / THE LIGHT OF LIFE
Lea Čas & Viktorija Lešnik
Ljudje si težko predstavljamo življenje brez nekaterih stvari, ki nam pomagajo pri različnih ovirah in nam jih lajšajo. Med te stvari štejemo tudi kovine in njene izdelke. Kovine imajo nekatere fizikalne lastnosti, ki jih lahko zelo dobro izkoristimo, kot so na primer lesk ali sijaj, prevajanje elektrike in toplote, visoko tališče ali trdnost. Poznamo različne vrste kovin : aluminij, baker, zlato, železo, svinec, srebro, titan, uran in cink, ki pa se razlikujejo predvsem po teh lastnostih.

Pri predmetu oblikovanje in tehnologije kovinskih izdelkov, kjer smo izdelovali izdelke na temo Feeding the Planet, sva naredile izdelek iz fine kovine in sicer mehke in lahko upogljive žice.
Inspiracija na to temo nama je bila luč življenja, v najinem primeru to predstavlja svečka, zato sva naredile svečnik kroglaste oblike, ki predstavlja naš planet - Zemljo. Predstavlja upanje za vse ljudi, ne glede na raso, polt in dobrine.

Prvoten koncept nama je bil globus, in želele sva v najin izdelek vključiti obliko ter videz le-tega. Zmenile sva se glede dizajna, ga skicirale ter predebatirale idejo s profesorico, in ideja se nam je vsem zdela zanimiva ter estetsko lepa. Ker pa je ideja v glavi, ter na papirju za teoretično izvedbo izgledala, recimo lahka, pa se je pri dejanski izvedbi zapletlo zaradi pomanjkanja pripomočkov. Zato sva se mogle znajti, malce prilagoditi celotno zadevo, ter jo malo bolj poenostaviti. Tako sva torej obdržale kroglasto obliko, ki je razdeljena na polovico, da se lepo odpre in se lahko vstavi, prižge ali zamenja sveča, spremenile sva samo dizajn ter ga poenostavile tako, da sva tanjšo žico s pomočjo klešč ovijale okrog kroga iz debelejše žice v malce kaotičnem vendar vseeno v estetskem smislu in zaključile celoto v kroglo. Izbirale sva med visečo in stoječo varianto svečnika in se na koncu odločile za viseč svečnik, saj sva si predstavljale, da se lahko svečnik obesi kamorkoli in kjerkoli se da. To pa zaradi tega, ker naredi lepo in romantično vzdušje, saj sveča lepo oddaja sence teh kaotičnih žičk po prostoru in okolici. Svečnik ima kaveljček, skozi katerega se lahko napelje žica ali kakšna druga vrv, ki se potem obesi na neko obešalno površino. Notranje držalo za svečko sva napeljale na način, da izgleda kot da lebdi v notranjosti, ta občutek pa ustvari dejstvo, da so žičke po celem svečniku napeljane ter zvezane v nekem tako imenovanem kaosu, da se notranje žičke, ki držijo držalo tako rekoč razgubijo ter se jih ne da opaziti.
Hotele sva narediti nekaj, kar ima lep izgled, vendar je narejeno iz cenovno ugodnih materialov. Misliva, da nama je to uspelo in sva z izdelkom zelo zadovoljne. S prodajanjem teh svečnikov pa bi se lahko zbiral denar za ljudi, ki so nujno potrebni pomoči, kar pa je bilo nama najpomembnejše pri tem projektu. Dobro se poplača z dobrim, pomoč se poplača s pomočjo, ironija je samo, da ne vemo, kdaj jo bomo potrebovali.

Svečnik v nastajanju
       


         


Končan izdelek



      

Do naslednjič....


Komentarji

Priljubljene objave