Manor House Stables


Zgodovina in značaj hiše oziroma nekoč konjskega hleva, ki stoji v Hampshiru v Angliji, je bilo veliko gonilo v zasnovi in prepričanju pri oblikovalskem studiu AR, kjer so bili prepričani, da lahko pogostokrat oblikovalske omejitve ter prepreke ustvarijo najzanimivejše rešitve.
Koncept je bil ohraniti obstoječ hlev, z novimi enostavnimi ter čistimi dodatki, da bi se ohranil in zasijal originalen karakter objekta. Posledica tega je inovativen dogovor med prostori glede na objektno obstoječo postavitev, z željo po ohranitvi golih, izpostavljenih lesenih vrat ter sten. Te so bile očiščene in prenovljene, da ohranijo vse detajle.
Pred prenovo

Po prenovi


 Očiščena lesena stena v kopalnici

Hiša se koristi s tremi velikimi dvoposteljnimi sobami( od tega imata dve svojo kopalnico) in veliko družinsko kopalnico. Ker je objekt enonadstropen z dolgim neprekinjenim hodnikom, je bila postavitev načrtovana ter zasnovana med spalno in dnevno namestitvijo s konstantnim kroženjem "prometa", ki teče skozi celo stavbo.
 







Odprta kuhinja ter jedilnica sta locirani v osrčju hiše, ki vodita v svetel in prostoren bivalni del z velikimi steklenimi vrati, ki se odpirajo na dvorišče.

 Jedilnica


Kuhinja

Dnevna soba

Celotna hiša je izolirana in ogrevana s poliranimi betonskimi tlemi, ki zagotavljajo funkcionalno enotnost v prostorih, kot tudi z zgodovino staje ( sedaj hiše ).
Nova okna in strešne luči dajejo prostoru topel, svetel in čist občutek, ter ustvarjajo odlično okolje za družinski dom.


 Ko je hiša bila še staja za konje
Idilična družinska hiša


Fotografije je posnel Martin Gardner.


Do naslednjič... 

Komentarji

Priljubljene objave